Licenskrav på hundägande, JA TACK!

Nu har förmodligen alla "trogna" läsare tappat hoppet om ett nytt inlägg men här kommer det.

Stella blev vuxen idaag!

Har varit ute och gått med småglinen (Stella&Zaarek) i 2 timmar idag, en och en halv timme sen vattenpaus och sen 30 min hem igen. Och den vägen skulle jag inte tagit!
När vi kommit till IOS vid rondellen ser jag en finsk lapphund eller liknande vara lös och komma mot oss. Oj tänkte jag eftersom jag hade en löptik och en hane i andra änden av mina band, kunde ju inte garantera att hans hund fick ett välkommande bemötande direkt. Väl framme snosade han sig direkt till Stellas bak och tyckte hon var jätte mycket mer intressant än husse som knappast gjorde någon större insats för att kalla in sin hund. När jag väl fått ur mp3n ur öronen och börjat flaxa med min palestinasjal som jag hade i handen så hörde jag hundens husse: - Han är inte aggressiv eller farlig. Då förstod jag vem det var, honom har jag träffat i hundsammanhang förut men det berättar jag om sen. Jag svarade honom med att jag har en löptik och en hane i mina koppel med ett tonläge så att han skulle förstå att han borde kalla in sin hund. Men inte förrns Zaarek började försvara Stella så började han iallafall jaga sin hund för att försöka hova in den. Dummaste man kan göra i en sån situation nästan eftersom hunden är kåt och gör vad som behövs för att komma undan sin husse. Han fick iallafall tag på sin hund till slut men då tyckte han att vi skulle stå och småprata lite. Men jag kände mest att hundtricket inte funkar på mig om man lika gärna kunde varit min pappa så jag gick bestämt iväg, jag ville bara skrika åt honom att man ska hålla sin hund i koppel om man inte har kontroll över den! Stella tyckte allt var jätte obehagligt och ville helst vara i min famn resten av vägen hem. Usch för kåta killar ibland!!!

Första tillfället jag träffade den här mannen på var när vi hade en galen schäfer som inte lever idag. Jag var ute på promenad precis som den här gången och han kommer bakom mig och går fort för han tycker att våra hundar ska leka. Konversationen såg ungefär ut såhär:
- Min hund är snäll, den vill bara leka!
- Ja okej men min hund är psykstörd och vill bara bitas.
Gubben gick sin väg, hoppas han kände igen mig !

Inför licenskrav för helvete !!!


RSS 2.0