Kiss

Idag har våra allra första cerat producerats. Det gick super bra så nu är det bara att handla. Sålde två cerat medans dom fortfarande var varma. Hoppas att allt går bra nu för det är så roligt att driva eget företag.

ForestKiss (Sibirisk gran) 20kr
SeaKiss (Ylang Ylang) 20kr
SnowKiss (Grönmynta) 20kr

Dessutom ska vi vara med på julmarknaden på torget i Degerfors den 21/12 mellan 2 och 4. Be there!

 Helgen

Började dagen med en morgonpromenad med Stella, det innebar massor med nödvändig miljöträning. Bilar som åkte förbi i relativt snabb fart och ekande tunnlar. Bilarna släppte hon ganska snabbt bara hon lagt sig ner och förstått att det inte var något att bry sig om. Den ekande tunneln däremot var lite konstigare men jag vände och gick tillbaka till tunneln och la henne ner där och stampade lite och berömde att hon låg kvar, efter några varv i tunneln så fick jag den kända "jag-kan-det-här-nu" - blicken som hon ger mig när hon tycker att jag beter mig konstigt. Haha.

Det har varit en bra helg, massor med hundträning med framgång. Det blev inte Storfors denna lördag eftersom jag helt enkelt inte kände för det. Istället blev det Havregruvan och sen ÖBK. Mycket trevligt! Provade Slalom för första gången med Stella och det gick toppen, tror att hon är född till Agility. Annars har jag fortsatt med koncentrations övningarna och lite inkallningsövningar. Pia är Stellas favorit människa i hela världen så vi tränade lite gå fint i koppel runt Pia för att få henne att sluta slänga sig ut i full koppellängd och stuttsa som en galning.
Idag bar det av till lidetorp en stund, där tränade vi inkallning, platsliggning och koncentrationsövningar. Det har varit en lika bra toppen dag som igår. En lyckad helg med en minskning av konflikter mellan mig och prinsessan.

I fredags kollade jag, Mylly, Empa och Satta på "Tomten är far till alla barnen" så nu har jag skaffat hem massvis med julfilmer, det är så mysigt! Jag älskar verkligen julen! Finns det några bra förslag på julfilmer ?

 Polisen

Dagen började med att klockan ringde, sånna dagar tycker jag inte om men denna dag blev en bra dag. Åkte till Villingsberg tidigt för att kolla på ett L-test, riktigt spännande! Vet inte hur jag tänkte men jag hade inte förväntat mig att gå runt med 6 poliser på banan men så blev det iallafall. Det var roligt att se hundarnas reaktioner och gå runt och prata med trevliga poliser. Det kändes lite läskigt att gå runt med massa poliser men jag vande mig tillslut. Hundarna gick bra, den ena bättre än den andra men alla är vi ju olika och så även hundar. Dagen slutade med en polishund och en väktarhund. Testet var relativt likt en korning, bara lite fler moment.

Efter Villingsberg blev det ÖBK för ett litet träningspass med Stella. Det blev inte så mycket eftersom folk hade hundar lösa som dom inte hade kontroll på, så för Stella blev det kopplet på för säkerhets skull. Men jag är nöjd ändå, miljöträning betyder så mycket för henne.

Sen avslutades dagen med ett bortglömt gympass, såååå skönt, har ju inte gymmat på 6 veckor så det var skönt att komma igång igen.


 Tack

Visst är det skönt att komma upp i tid, komma upp i tid när man är ledig, speciellt när man inte vet att man är ledig! Så skönt att komma hem och sova en stund till, man har ju slösat bort en timma men det gör ju inget, jag tycker ju ändå inte om att sova.
Men alla har ju hört uttrycket: Som man behandlar andra vill man själv bli behandlad!

Tack!

 Stjärnan

Jag tror jag är världens mest stolta matte idag! Diskuterade sökträning av olika slag igår kväll, poängterade att jag inte förväntade mig så mkt av Stella men visste samtidigt att hon har förvånat mig förut. Vilken Stjärna hon ääär !!

Först figgade pappa eftersom hon känner igen honom, hon var liite osäker men inga försök att skrämma bort honom, när hon sen kände att det inte var något farligt så sprang hon fram, utan min hjälp, och där matades hon med massa godis. Andra skicket så var Camilla figg, Camilla har hon inte träffat så mkt förut, mest bara hälsat, så nu hade övningen försvårats lite. Hon löste det efter att jag hade gått ut halva vägen till figgen, väl framme så matades hon med godis igen. Hon måste älska att leta folk i skogen snart om alla matar henne med gottigt godis. På tredje och sista skicket figgade pappa igen, just för att vi skulle sluta med ett lyckande. Hon klarade det galant utan tvekan och jag är super stolt över lill skiten :D

 Sjuk

Det har inte blivit så mkt bloggande eftersom jag har varit sjuk, jag har flytt från verkligheten till en egen liten tillgjord verklighet, nämligen The sims 1. Det är perfekt att göra ett låtsats liv att leva för en stund. Det har ju inte blivit någon klok hundträning i veckan heller, det är så tråkigt när man går i skolan tills det blir mörkt och sen tror man att man ska hinna ut och träna efter det. Hösten/Vintern = Värdelöst!

Men nu är jag iaf äntligen frisk så imorgon blir det sökträning/miljöträning i Storfors. Det är roligt att köra lite sök med gammelpojken det syns på honom att han älskar det. Och miljöträningen med Stella blir utmärkt, hon var ju där förra veckan så imorgon ska jag lägga in lite koncentrations övningar. Kanske prova någon enkel sökövning, vi får se. Stella har ju sina dagar då hon faktiskt inte trippar på tårna, hoppas hon har en sån dag imorgon.


 Bobbi <3

Igår blev det inget inlägg, blev nämligen för mycket att göra på kvällen. Jag är en sådan person som lyckas sammla allt jag måste göra till sista stund, så igår blev det massa tvättning och städning. Han dessutom med att röka lite pipa med Empa å Bobbi.

Lite kortfattat om igår. Stella var mer uppskruvad än någonsin men hon samlade sig lite tillslut så man kunde jobba lite med henne. Det var perfekt att träna med Pia, äntligen någon som förstår min hund! Knappast att jag själv gör det alla gånger. Fick några tips på koncentrationsövningar som passar Stella. Har bestämt mig för att försöka åka till örebro oftare och träna, jag behöver också lära mig endel.

På kvällen blev det som sagt pipa med Empa, alltid lika galet!
Ingrid - Vad hade du tänkt om du var Muhammed och satt i en grotta och hörde Guds röst?
Empa - Nu måste jag sluta med drogerna! ASG
Hahah tråkigt har man sällan med Empa!

Ikväll blir det att plugga franska, sen måste jag kolla på Andra Avenyn och förhoppningsvis hinna med en film. Det blir alltså ingen träning idag, jag mååste ta tag i franskan!


 Storfors

Storfors idag var väldigt trevligt, lekte mest med Stella eftersom det blev så mycket för henne, det räckte med miljöträning idag. Men vi fick iallafall till en Platsliggning, jag är imponerad måste jag säga, det gick kor i hagen brevid, det stod massa hundar och skällde i hundgårdarna på andra sidan och Stella låg kvar på mitt kommando. Hon är inte skygg men hon är i en spökperiod där tillochmed jag är farlig ibland så jag tycker det var bra gjort av henne. Efter det så höll jag mest på med lekövningar för att få upp lite mera föremålsintresse hos henne, det gick också bra tycker jag. Två av fem gånger hämtade hon bollen och kom tillbaka med den till mig, med precis samma störningar som på Platsliggningen. När vi blev nöjda med det så var det dags för lite hantering, jag är chockad! Antingen är Stella helt galen och hoppar som en apa eller så skäller hon ut människan som kommer för nära, men inte idag, idag satt hon bara brevid mig och lät Louise klappa henne utan problem, det känns så bra!

Sen blev det matdags, då hade jag med henne in i huset. Där finns fåglar, hundar, katter och massa människor. Där fortsatte självklart miljöträningen på hög nivå men det känns bra, hon klarar det fin fint!

Efter lunch blev det sökträning, det var enormt kul. Tränade med Skipper eftersom jag tror inte Stella är mogen för det ännu. Skipper fixade fyra sökslag varav ett tävlingsmässigt. Kommer förmodligen ha träningsvärk i morgon, som jag sprang i skogen efter Skipper. När jag inte sprang efter Skipper så var jag figurant till dom andra tre hundarna, Zaarek, Garion och Fanta. Det är så kul att jobba med hundar!

När vi väl kommit hem så stog Micke på uppfarten och väntade. Så då bar det av till Lena och hennes nio veckor gamla rottisvalpar, så sött så! Men jag ska inte ha någon, jag har redan så jag tiger :P

Imorgon ska Stella bli lillfisen, då bär det av till Garphyttan, till Pia, Flo, Tilda, Snibb och kanske Helen o co, vem vet?

 Fredag

Fredagen började med en chock när klockan ringde, jag tyckte att jag knappt han somna förrns jag skulle upp igen. Somande tidigt eftersom det hade varit en lång dag i Sthlm men ändå var jag jätte trött i skolan, höll på att somna på mattelektionen. När mina lektioner var slut så gick jag till min mentor för att ha utvecklingssamtal, det var roligt. Jag bad Eva att överstätta lärarnas ord till betyg, det blev ett MVG, ett VG och resten G så nu är det bara att ligga i.

Imorgon blir det förmodligen en hel dag i Storfors, träna hund hela dagen. Hoppas Stella går med på det, annars blir det så tråkigt om inte hon har lust att träna, det blir så tjatigt då. Det blir förhoppningsvis Platsliggning, Tandvisning och sen fortsätta med Linförigheten och Apporterandet.

 Sthlm

Äntligen hemma, det var längesen jag hade ont i huvudet på grund av trötthet. Det har varit en stimmig dag.

Började dagen kl 05.45, måste tacka min telefon för att de tjatar på mig på morgonen faktiskt, annars hade det inte blivit något Sthlm för min del, Snooze <3
Sen sitta på bussen i några timmar, det gjorde inte så mycket, jag gillar att åka buss. Väl framme i stan så gick vi till Bluefox där jag hittade mina drömmars sjal, en svart-rosa-glittrig med hjärtan på <3. Inne på In & Finn hittade jag super söta salt och peppar kar, en modern variant av bulldogs. Måste ha en sån hund någongång! Hittade även en farsdagspresent, fast jag tänker inte avslöja vad det är här eftersom det finns spioner här som inte ska veta vad som finns i paketet. Till sist hittade jag ett svart piercing smycke till tungan <3.

På Naturhistoriska riksmuséet gick vi runt och försökte få tiden att gå tills vi skulle in på Cosmonova. Jag får tyvärr så ont i huvudet där jämt men det är kul ändå, vi såg Deep sea tror jag, den hade något med vattnet att göra iallafall. När vi kom ut från biosalen så var Empa och jag astaggade på att se den nya utställningen Rainbow animals, den handlar om homosexualitet hos djur. Till vår stora besvikelse så öppnas utställningen inte förrns på lördag!!! Har ju varit på muséet några gånger tidigare men det är lika roligt varje gång, förutom när 17 olika dagis är där med alla sina barn. Fy va stimmigt det blev! En mysig dag i Sthlm helt enkelt!  

Idag blir det tyvärr ingen träning för Stella, idag har hon fått ledigt.

 Avundsjuk

Stella har fått ett nytt namn, numera heter hon Nanne Grönvall. Hon är så avundsjuk. Haha.

Och Empa är the best bitch in the whole wide world om man frågar Pippi. He loves the bubbles.

Zaarek sjunger spanking your ass and calling you Bill. Haha han vet hur man handskas med brudarna.
Med andra ord en helt vanlig dag med Empa och Jesus. Galet.

Fick Brukshunden igår och till min stora glädje fanns det ett program för HELA nästa års lydnadstävlingar. Räknade ihop 43 tävlingar som jag kan delta i, så jag har lite att välja på. Den stora dagen är ju den 5:te april, då finns det en tävling i örebro, får se vad det blir, en sak som är säker är att det ska bli spännande.

Nu har jag bestämt mig, jag ska aldrig ha 3 hundar, iallafall om två av dom är valpar!

 Bilar och resor

Kom precis hem från klubben, trodde jag skulle kunna blogga därifrån men det var alldeless för dålig teckning där så jag skrev ett inlägg i word för att bara kunna klistra in det här sen.

Idag blev det samma som igår, jag började helt enkelt där jag slutade igår, med apporteringen. Den funkar bra förutom när jag ställer lite mera krav, jag vill att hon ska hålla i apporten i någon sekund, men då tappar hon intresset litegrann för att hon inte får någon godis, hon har inte riktigt förstått. Men jag känner inte att det är något problem ännu, det är bara jag som sätter krav lite för tidigt, eftersom hon började greppa apporten igår så får jag hålla på med det några gånger lite kort så att det fastnar. Vi blev precis inhunsade i en mindre lokal på DBK så jag tror tyvärr inte att det blir så mycket mer träning idag. Onsdag kvällar är helt enkelt ingen bra tid att träna på, hela klubben är full med folk.


När jag tänker efter så tränar jag fatiskt hela tiden nu, det moment i Stellas liv som faktiskt är jätte viktigt för henne, att bara inte göra någonting medan andra hundar tränar. DET ÄR SVÅRT. Men det tar sig.


Idag fick jag mina efterlängtade vinterskor, dom var jätte stora! Det känns som att jag har Kalle Anka fötter, det är ju fint! Men med ett par sockor så ska det nog fungera.


Var inne på Volvo på vägen hem från karlskoga, jag blev jääätte sugen på en Renault Kangoo typ årets årsmodell, provsatt den, det skulle jag inte ha gjort! Den är perfekt, precis en sån bil som skulle passa mig. Pris 140 000kr, som hittat ju! Precis vad en student plånbok klarar av, så nu är det bara att vinna en miljon eller två. Perfekt skrivplats på sidan av bilen, där ska det stå Tullarbackens Stella Artois med stora bruna bokstäver. Tur att inte Pippi kan läsa så han inte blir avis. Haha  


Imorgon blir det Stockholm!!! Shopping, museum, cosmonova, åka buss, vara hundledig. Kan det blir bättre? Nej precis.  


 Frustrerad

Slutade skolan, trött som as, hem och hämtade hundar och hundgodis och sen iväg till klubben. Blev inte så långvarigt idag eftersom jag slutade skolan så sent och det blir mörkt så snabbt dessutom var jag så lätt irriterad.

Iallafall så lade jag mest tyngd på appoteringen, har ju fått tips om att det kan bli problem om man inte börjar tidigt med den. Jag sätter mig på marken med godiset i ena handen och apporten i andra, Stella sitter framför mig och får godis varje gång hon tar tag i apporten. Började ju med att belöna henne så fort hon ens nosade lite på den men nu har vi kommit så långt att hon måste greppa den för att få belöning. Det gick toppen bra och jag är nöjd, det märks så väl att hon börjar förstå.

Efter det blev det lite fotgående, det känns som att jag gräver i en stor tvätthög som aldrig tar slut, här har vi mycket att jobba på. Hon har fattat att hon ska sitta när jag står stilla och när jag tar ett steg så ska hon följa med, ögonkontakten sitter skit fint när jag står stilla och hon sitter brevid, det är dock lite värre med den när vi går framåt men jag har inte räknat med att det ska funka än, vi har ju som sagt endel att jobba med. Problemet i detta moment är positionen, hur ska jag få henne att förstå att hon ska sitta vid min sida och inte sitta snett framför mig? Jag kände att jag blev frustrerad men försökte gömma det, klarade tydligen inte av det så bra eftersom Stella blev tryckt på en gång, hon kunde inte ens "sitt" för i hennes huvud lät det som ligg, så då åkte vi hem.

Just nu är jag hundvakt åt Zaarek, får så dåligt samvete av att se honom sitta i buren ensam, så jag tänkte "what the fuck" och tog med honom upp på mitt rum. Har jag två hundar så gör det väl inget med en tredje.

 Målet som ska nås inom 5 månader

Detta är vad Stella ska kunna inom 5 månader eftersom då ska vi tävla !

Lydnadsklass 1

1.  Platsliggande 2 minuter

Jag lägger ner hunden, lämnar henne och går ca 50m ifrån henne tror jag,
2.  Tandvisning

Precis som det låter, tävlingsledaren går fram och kollar så att hunden går att hantera.
3.  Linförighet

Gå fot i koppel, man ska gå som tävlingsledaren säger, massa svängar och stopp o.s.v.
4.  Läggande

Man går fot, säger "ligg" och hunden ska lägga sig så snabbt den kan medans jag fortsätter gå.
5.  Inkallande

Jag sätter hunden, hunden stannar kvar, jag går iväg ett antal meter, som jag inte har i huvudet, och sedan kallar jag in.
6.  Ställande

Samma som Läggande bara det att hunden ska ställa sig istället för att lägga sig.
7.  Apportering

Jag har en apportbock i handen som jag ska sträcka fram till hunden som hon sen ska ta och hålla i några sekunder.
8.  Hopp över hinder

Precis som det låter, jag går till andra sidan hindret och kallar in hunden som då ska hoppa över hindret på vägen.
9.  Helhetsintryck
Dommarens intryck av hundens och mitt arbete på planen.


 Nystart

Idag har jag kommit på att jag borde skaffa en blogg, så sagt och gjort, här är den !  Baark tyckte att bloggen skulle heta doggystyle eftersom den kommer handla om Stella, jag tyckte det var en intressant idé och redigerade den lite till dogstyle. 

Hoppas att jag uppdaterar bloggen ofta annars tyder det ju på att jag aldrig tränar, men nu blir det hårdträning, det är slut på dom lata dagarna på soffan för Stella.  


RSS 2.0