Fart och fläkt

Idag blev det äntligen ett träningspass, med både nöjd matte och nöjd hund. Mkt lek och korta övningar. Först blev det ett näringsspår, inte helt nöjd med det men det berodde mest på att hon inte var så intresserad av godiset som låg i spåren. Annars var det ju koncetrationen där som ställde till det en aning. Annars blev det bara kontakt och koncentration utöver spåret. Jag är hel nöjd och Stella fick leka massor så jag tror hon är ganska nöjd hon också.

Nu blir det snart till att göra sig iordning för kvällen. Säga hej då till 2008 och varna 2009, för här kommer partybrudarna ;D!

Gott Nytt År !!!

 DU ÄR INTE MIN BESTÄMMARE

Idag märkte jag TYDLIGT för första gången att Stella gav mig handens längsta finger. Det kändes lite tråkigt måste jag säga men jag kan inte klandra henne, hundarna har ju inte fått den tid dom behöver den senaste juletiden. Det känns inte som att vi har tränat nått på hela det senaste året. Men nu börjar ett nytt år och nu måste jag, för både mina nervers och mitt gråa hårs skull och för hundarnas skull, lägga på ett kol och träna klokt igen. Och för att rätta till lite i den andra meningen så kan jag säga att det kändes SKIT att få handens längsta finger. Min lilla prinsessa börjar bli stor och testar ALLA gränser, det är väl bara att följa med och visa tydligt vart dom gränserna går.

Nej nu ska jag faktiskt skapa två nyårslöften för år 2009. Härmed lovar jag mig själv att hundarna ska vara prio 1, jag ska faktiskt komma någon vart med Stella! Jag har längtat länge efter att få tävla av alla dess slag igen. Det andra nyårslöftet blir att åka på minst en festival sommaren - 09! Skulle vilja skapa ett tredje löfte men p.g.a krisen i Sverige så blir det svårt att lova sig själv att skaffa jobb och längehet under 09, men jag tänker aldrig ge upp!

Ikväll blir det att glo på Beck och äta candy, go avslutning på året. Nästan avslutning iaf. På nyårsafton är det brudarna som gäller, ser fram emot det som bara 17. Känns lite dumt att jag inte är med Stella på hennes första nyårsafton men samtidigt tror jag att det är bra för jag är så nojig att hon ska bli rädd för smällarna och därmed bli skotträdd och det leder till en 5:a på skotten på hennes MH och det leder i sin tur till att jag inte kan kora henne. Usch vilket scenario jag målade upp nu! Men iaf, därför tror jag att det är bra om jag inte är med henne för då behöver hon inte känna att jag är orolig helt i onödan, gud så dum man kan vara.  

Långt inlägg, jobbigt att läsa, fel inställning!

Hej hopp, hoppas på en trevlig början av 2009! (Baksmälla för min del)

3 dagar kvar till 20 !!!

Gud vad jag skriver!

 Blåbär

Nu har Stella fått ett välbehövligt julbad, inte så populärt, men nu blir hon mysigare att gosa med eftersom hon numera luktar blåbär. Måste hitta något chokladshampo till henne så min lilla chokladpralin luktar choklad. Tyvärr kunde jag inte ta kort på henne eftersom min kamera har lämnat in avskedsansökan men det hade varit kul att ha ett kort på henne när hon ser sådär lagom skamsen ut, det händer ju liksom inte så ofta eftersom hon är fröken viktigt-och-bäst-i-hela-världen. 

Måsta åka iväg med kameran!! Har ju inte ens haft den i ett år så någonstans borde det finnas en garanti. Det får bli nu i mellandagarna, det är ju så tråkigt att missa flera månader med bilder av valpstella. 

8 dagar kvar till 20, wihoo!! 

 Hammarö

Idag tog jag med mig familjen och åkte till mamma på Hammarö, vad är julen utan mammas mat? Just nu sitter jag och godkänner resultatet av mammas godisbakande, lööös knäck och helt ok ischoklad. Och självklart ska Skipper vara självisk och äta upp maten till fåglarna som mamma så snällt lagt ut, fläsksvål, muuums tkr Skipper.

Det ska bli både skönt och tråkigt att julen snart är över. Jag tror att man omedvetet ökar tempot dom här dagarna runt jul, vilket jag tkr är jobbigt, tiden går fort och det känns inte som man fick med något av julaftonen. Samtidigt älskar jag julen och som jag säkert sagt tidigare är det den härligaste oh mysigaste högtiden på året så jag tkr det är så tråkigt att det snart är ett helt år kvar tills jag kommer tillbaka till den stämningen igen. Men men livet går ju vidare.

Imorgon blir det att åka till morfar i Kristinehamn för att fira jul med hela den sidan av släkten, det ska bli roligt, jag träffar inte den sidan av släkten så ofta.

Men nu får ni ha det så trevligt resten av julen för nu ska jag hjälpa mamma med maten.

 Bilder

Det blev en bra men slitig dag idag, förstår inte varför jag bloggar nu egentligen eftersom jag känner mig som något trött efter en lång slitig dag. Men jag antar att det är Empas fel eftersom jag äntligen fick lite nya bilder på Fröken viktig.

Vi fick sålt bra idag tkr jag, 9 cerat på två timmar. Men satans va kallt det var, det kändes underbart när det var över. Så nu är det bara att vänta till skolan börjar igen så vi kommer igång med tillverkningen av vår collektionen.

Imorgon är schemat fullspäckat, först till farmor tidigt för att hjälpa henne med lite julmatlagning och efter det direkt till julhandeln och enorma köer på bergvik och efter det så blir det kompis jul här hemma hos mig, hoppas jag hinner städa lite innan dom kommer. Och sen så antar jag att det har blivit natt så då ska jag baka till farmor. Timmarna kommer rulla på bra imorgon med andra ord. Det är bra, då går tiden snabbare mot julafton!

Här kommer några nya bilder!


Jag vet inte men jag tkr hon är lite lik pappa Warroo där! Puh inte bara Flo i henne.


Alkis hund
Jo Pia, korken sitter säkert.


Rör inte MIN morot!!
Rör inte MIN morot!

 Jullov

Äntligen finns det tid att ägna sig åt sig själv och hundarna. Eller ja, det kanske jag inte ska skriva förrns julen är över. Jag vill verkligen tacka min kalender, hade det inte varit för den så vette 17 vad jag hade gjort.
Imorgon är det julmarknad på torget kl 2 till 4 och sen blir det stressigt iväg till Deje för att äta middag där kl 6.

Showen igår gick bra, det var kul! Tabita(Kajsa) var bäst, hon gjorde den rollen jättebra!

Nu sitter jag och kollar på Titanic och längtar till julafton. Vid den här tiden på året blir jag som ett litet barn. Och tro det eller ej, jag TROR på Tomten! Julen är min favorit högtid, allt det mysiga och värmen inomhus och den förväntade kylan och snön utomhus som tyvärr brukar svika. Men sen har den ju sina baksidor, jag tkr inte om att lämna hundarna ensamma hemma. Jul är ju ändå jul och är det något som är viktigt på julafton så är det att ha alla runt sig, familj, släkt och vänner och så blir jag tvungen att lämna mina ögonstenar själv hemma.

Nej nu börjar det närma sig mitten av filmen, då vill jag inte se mer. Gråtandet står jag helst över idag.


God Jul! 


 Skit dagar och sämre tider

Idag är det ingen bra dag, var tvungen att vara hemma från skolan eftersom jag fick ett magkatarr anfall imorse. Åkte till apoteket för att hämta medicin för det och dom jävlarna ville ha 245 spänn för en medicin som tidigare kostat 71kr, jag höll på att avlida! Så idag är det en helt ovanlig skitdag!

En helt vanlig sjuk konversation:

Satta: dog du av allt mitt babbel nu elelr?

Jag: neej ... jag håller på och slår mig själv .... så jag blir rädd för tanken att må dåligt .... det funkar på hundar så det funkar nog på mig med

Satta: så en hund mår inte dåligt om man slår den?

Jesus: om en hund jagar katter för att den tycker det är kul .... slår man den varje gång den ser en katt så kopplar hunden ihop katten och slaget å så vill den aldrig mer se en katt igen .... nu ska du ju inte tro att jag slår mina hundar men jag vill baka pepparkakor

Satta: hahahahaha ... okej då förstår jag

Jesus: va bra ... tror du inte det funkar på människor ?

Satta: nope

Jesus: typ som gul bil .... då blir man ju slagen ... då vill man ju inte se en gul bil igen .... eller joo det vill man för då kan man ge igen

Satta: aah fast jag får inte reaktionen att jag inte vill se en gul bil utan att jag vill klappa till idioten som kör den säriga leken hahaha

Nu kanske inte allt som är skrivet håller sig riktigt till fakta men det är sånt som händer.


 Spår

Idag har Stella tagit sitt första spår, det var spännande för både henne och mig. Det ska vi fortsätta med eftersom det redan är bestämt att Stella och jag ska göra appellen nästa sommar. Längtar tills hon mognar till så vi kan börja tävla!
Under mitt lilla trendiga blogguppehåll har Stella hunnit fylla 6 månader faktiskt! I hennes ögon är hon en stor flicka nu.

Snart är det Julafton!! Mysigaste tiden på året om man frågar mig. Men det händer mycket nu innan det är lov. Prov, redovisningar och så ska jag ju vara konferenicé på julavslutningen också, det ska bli kul! Det är iallafall skönt att alla julklapparna är klara, så någon syssla är ur världen.
 
Hinner nog inte blogga så ofta nu när det är så mycket i skolan. Men som sagt, det är ju trendigt med blogguppehåll.

RSS 2.0